fbpx

Heeft u een Mac die patronen op het scherm weergeeft, frequent crasht of enkel een zwart scherm toont bij het opstarten? Dan is de grafische kaart mogelijk de oorzaak. Hieronder vindt u oplossingen, en hun prijzen.

iMac

Heeft u een 2009, 2010 of 2011 met defecte videokaart, dan kan u bij Cero terecht voor de installatie van een nieuwe. Hiervoor betaald u 199 euro + 49 euro installatie. U heeft ook de optie een videokaart te kiezen die compatibel is met macOS Big Sur, een dergelijke videokaart komt op 299 + 49 euro installatie. De onderdelen zijn op voorraad, waardoor de iMac binnen 24u klaar is.

Macbook Pro 15″

Macbook Pro’s van 2010, 2011 en 2012 ondervinden vaak videokaart problemen. Deze toestellen hebben in feite 2 videokaarten: een krachtige, voor grafische toepassingen (die snel de batterij ledigt) en een minder krachtige (die energiezuiniger is). De problemen doen zich enkel voor bij de krachtigere videokaart, en het is in principe mogelijk om deze uit te schakelen zodat de Macbook enkel nog met de minder krachtige videokaart werkt. Hij werkt dan stabiel, en het verschil in snelheid is minimaal: 13″ Macbook Pro’s hebben bijvoorbeeld enkel deze minder krachtige videokaart, en worden natuurlijk vaak gebruikt voor bijvoorbeeld videobewerking. Deze oplossing is kost slechts 79 euro, en zorgt er voor dat de Macbook nog enkele jaren gebruikt kan worden.

Categorieën: Diensten