fbpx

Een trage Macbook, iMac of Mac Mini wordt vaak veroorzaakt door een trage interne harde schijf.  SSD’s bieden een oplossing: ze hebben geen bewegende onderdelen en zijn daardoor 10x sneller zijn dan traditionele harde schijven.

Die snelheid maakt een groot verschil in dagelijks gebruik. De Mac start sneller op, programma’s openen sneller en bestanden laden sneller. Een SSD zorgt er voor dat u nog jaren plezier kan halen uit een oudere Mac.

Prijzen

De prijs van een SSD is afhankelijk van de grootte van de SSD:

250GB 65 euro incl BTW
500GB 99 euro incl BTW
1000GB 199 euro incl BTW
2000GB 299 euro incl BTW
4000GB 499 euro incl BTW

 

Brengt u uw Mac binnen op ons kantoor, dan kost de installatie van de SSD en het overzetten (“klonen”) van uw bestaande bestanden 49 euro incl BTW, of 79 euro incl BTW voor iMacs zonder DVD station. Deze laatste zijn duurder omdat het toestel dicht gelijmd is en daardoor de installatie moeilijker is.

Hoe werkt het

U maakt bij ons een afspraak en brengt bij voorkeur het toestel langs op ons kantoor in Mechelen. De installatie van een SSD neemt doorgaans slechts 1 dag in beslag. Als u dat wenst, worden alle bestaande gegevens op de oude harde schijf gekloond op de SSD, zodat u niets kwijt raakt. Daarvoor wordt niets extra aangerekend.

Hoe weet ik of mijn Mac nog geen SSD heeft?

Als u linksboven in het scherm op het Apple logo klikt, dan “over deze Mac” en vervolgens op “opslag”, dan krijgt u een overzicht van hoeveel schijfruimte u nodig heeft. Aan de linkerkant van het venster staat het huidig type schijf beschreven. Heeft u reeds een SSD, dan staat er “Flash opslag” of “Solid State SATA schijf”.

Categorieën: Diensten